Natalie Bosscher
06 45 24 44 51

Charon Uitvaartbegleiding

Lichtjesdag, zondag 8 december.

Wereldlichtjesdag, lichtjes voor overleden kinderen.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud je kind was of hoe lang het geleden is.

Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ontstaan van WereldLichtjesDag:

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Zo creĆ«ren we samen een golf van LICHT.  Op diverse locaties in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Meedoen? Je bent van harte welkom!

Als je een kind(je) hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op de begraafplaats Zuiderveld, op zondag 8 december om 18.30 uur.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

We steken kaarsen aan, luisteren naar mooie muziek en kunnen lichtjes op het water laten varen in een bootje.. er is koffie, thee en warme chocomelk.

Opgeven mag, moet niet. Als je de naam van je kind(je) genoemd wilt horen, dan graag doorgeven via info@charonhoorn.nl, via de facebooksite ‘Wereldlichtjesdag in Hoorn’ of 06-45244451 (Natalie)

Thuis herdenken

Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. Wij stellen het op prijs als je anderen wilt oproepen om hetzelfde te doen.

World Wide Candle Lighting is een mooi initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we ervoor dat er in de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.